ŽAGAR Erika

Erika Žagar je bila rojena leta 1974 v Sremskih Karlovcih zraven Novega Sada v Srbiji. V starosti osem let sta se z mamo preselili v Majšperk, ki je bil zanjo prav poseben čaroben kraj, saj jo je življenje na vasi povezalo z naravo, gozdovi, travniki in živalmi, kar ji je dalo resničen občutek svobode in vplivalo na njeno celotno življenjsko pot ter razvilo močan občutek odgovornosti do narave. Že v osnovni šoli je pokazala žilico za pisateljevanje, saj je z veliko zagnanostjo pisala pesmi in domišljijske zgodbe, med katerimi jih je bilo kar nekaj objavljenih v šolskem glasilu in v lokalnih časopisih. V gimnaziji je sicer že napisala svoj prvi roman, vendar je najstniška vihravost preprečila, da bi proces objave speljala do konca.
Po končanem študiju medicine se je zaposlila v SB Murska Sobota kot specializant pediatrije. Delo z otroki jo je namreč veselilo ves čas študija. Tudi njena raziskovalna naloga v študijskem obdobju je bila usmerjena v pravilno prehrano otrok in posledice podhranjenosti. Pri delu z otroki na pediatričnem oddelku v Murski Soboti si je nabrala kar nekaj izkušenj, vendar jo je po petih letih pričela zanimati tudi druga pot. Zaradi lastnih zdravstvenih izzivov se je prvič malo bolj poglobila v komplementarno medicino in se seznanila z bioresonančno metodo diagnostike in terapije. Kmalu zatem je odprla tudi svojo ordinacijo, kjer sedaj že 17 let uspešno izvajajo bioresonančne terapije,
meditacije, kristaloterapije in razna svetovanja. Še vedno je delo z otroki njena posebna ljubezen, zato so tudi njene zgodbe posvečene predvsem njim.