SKRIVNOSTNA ZAPUŠČINA

DODAJ V KOŠARICO

Mlada prekmurska novinarka Jane prejme skrivnostni klic, ki je razlog za njen odhod na eksotično otočje sredi ničesar. Tam jo čaka veliko presenečenje, saj otočje v sebi skriva nepredstavljivo skrivnost, čaka pa jo tudi njena lastna
zgodba, samosoočenje, ki jo vodi po napeti in divji poti razreševanja ugank, odkrivanja enigme otočja in njenih lastnih prednikov ter največje izmed vseh – ljubezni.

Knjiga, ki je pred vami, je napeta kriminalna ljubezenska drama z elementi pustolovskega romana, ki perfektno
sledi zakonitostim žanra, a ga obenem presega, in je tudi večna simbolna pripoved o boju med dobrim in zlim. Je knjiga, h kateri si prineseš malico, ker ti ne pusti, da bi jo pojedel za mizo. In po svoji strukturi je celo osnutek scenarija za uspešen hollywoodski film – konec koncev se tudi samoreflektira z nanašanjem na filmske klasike, predvsem na Bonda.
Roman je poln zasukov, presenečenj, spoznanj, razkritij, pa tudi prikupnega humorja in globokih, intimnih prizorov.
Dogajanje pa vodi skrita figura, ženska, ki jo skozi Janino zgodbo prepoznamo kot nekoga, ki bi moral voditi svet, da bi bil ta lahko boljši – in upanje na boljši svet nam knjiga odstre kakor nežen pajčolan. A kakšno skrivnost najde Jane na otočju?
Gre za nekaj čisto banalnega ali nekaj na meji z znanstveno fantastiko? To, dragi bralec in bralka, pa bosta morala
ugotoviti sama; podajta se torej z Jane na divjo pustolovščino globoko v Pacifik in jo spremljajta na poti njene preobrazbe. Kajti preobrazba lika je preobrazba bralca.

(L. Z.)